ΙΣΤΟΡΙΑ
1954.
Ο Γεώργιος Τσακίρης δημιουργεί την πρώτη μονάδα παραγωγής snacks πατάτας, στο υπόγειο του σπιτιού του στην Αθήνα.
Εξοπλισμός: απλές και καθημερινές συσκευές. Το κόψιμο της πατάτας γίνεται χειρωνακτικά με κοπίδι, τα chips τηγανίζονται σε μικρή φριτέζα κάρβουνου.
Τα chips τοποθετούνται σε διαφανείς σακούλες και η συσκευασία τους γίνεται στο χέρι. Τη διανομή στα κοντινά θερινά σινεμά και ζαχαροπλαστεία την κάνει ο ίδιος ο Γ. Τσακίρης, πεζός.
1960.
Αρχές του 1960. Tο εργαστήριο μεταφέρεται σε μεγαλύτερο χώρο στο Μεταξουργείο. Η διανομή γίνεται πλέον με μοτοσυκλέτα.
Τέλος της δεκαετίας, καθώς η ζήτηση αυξάνεται, το εργαστήριο μεταφέρεται, στο Γκάζι. Η διαδικασία παραγωγής γίνεται πλέον σε στάδια και τα προϊόντα Τσακίρης διατίθενται και στα περίπτερα.
Την ίδια περίοδο παρουσιάζει ένα καινούριο προϊόν: τα sticks, τα οποία γίνονται άμεσα ανάρπαστα.
1972.
Η εταιρία μεταφέρεται στον Ταύρο, όπου σταδιακά βελτιώνεται η παραγωγή.
1997.
Δημιουργείται το εργοστάσιο στην Αταλάντη, με νέο, σύγχρονο και αυτοματοποιημένο εξοπλισμό, και λειτουργεί υπό αυστηρές συνθήκες υγιεινής και ασφαλείας.
2000.
Ανανεώνεται η συσκευασία των Tsakiris Chips και επαναλανσάρεται στην αγορά.
2004.
Η Τσακίρης ΑΒΕΕ εξαγοράζεται από την Coca-Cola Τρία Έψιλον.
2007.
Εισάγεται η σειρά Tsak’s, σε τρία σχήματα, γαριδάκι, φουντοκόμπαλα και λιονταρίνια.
2008.
Λανσάρεται η σειρά «Δημιουργίες», με το πιο χονδρό φιλέτο chip, στις μεσογειακές γεύσεις Αλάτι, Pesto και Λιαστή Ντομάτα.
2011.
Λανσάρονται τα Tsakiris Chips Νάξου & Νευροκοπίου, σε περιορισμένη παραγωγή, με εκλεκτές πατάτες από τις αντίστοιχες περιοχές της Ελλάδας.
2012-13.
Λανσάρεται η σειρά «Ελληνικές Γεύσεις» και αναδεικνύεται «Προϊόν της χρονιάς 2013».
2014.
Λανσάρεται η πρωτοποριακή σειρά Tsakiris «Μισά Μισά».
2015.
Λανσάρεται η σειρά Tsakiris Τρυπάτο, με μοναδικό σχήμα, έξτρα τραγανή υφή και παχύ φιλέτο chip.
2021.
Στις 29 Οκτωβρίου 2021 η εταιρεία Τσακίρης ΑΒΕΕ συγχωνεύεται με την Coca-Cola 3E Ελλάδος ΑΒΕΕ με απορρόφηση της Τσακίρης ΑΒΕΕ από την Coca-Cola 3E Ελλάδος ΑΒΕΕ.